Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkná atmosféra a ten pejsek - jistě čekal na páníčka - ten tam taky patří!:-)

0 0
možnosti
Foto

Moc hezká a útulná hospůdka:-)

1 0
možnosti
JZ

Konec hospod nastesti jenom v Cechach ....

0 0
možnosti
Foto

V polovině osmdesátých let jsme si se ženou udělali výlet (byli jsme mladí, zdraví a bohatí): V knihkupectví jsme si koupili Andersenovy pohádky a z Malostranského náměstí vyrazili směrem na Pohořelec. Začali jsme U Václava IV. nebo U tří housliček (už nevím) a skončili U černého vola kousek od Lorety. V každé hospodě jsme si dali dva tři  kousky, četli si při tom ty pohádky a brečeli dojetím (a nejspíš i štěstím). Bylo toho hodně, ale došli jsme na tramvaj po svých a bylo nám dobře. Rádi na to vzpomínáme. Dnes máme útulnou hospůdku nedaleko, ale chodíme tam málo a nanejvýš na dvě (nejspíš jsme už staří, nemocní a chudí). Kromě toho je mi po pivu špatně. Až budu muset mít kvůli cestě do hospody oblečenou reflexní vestu, nepůjdu tam vůbec.

2 0
možnosti
Foto

A ještě předtím jsme chodívali k Tygrovi na plzeň (měla tam tenkrát výjimečně pořádnou pěnu, že v ní stála sirka). Myslím, že tam tou dobou sedával i Hrabal. U Fleků se točila místní černá čtrnáctka za čtyři deset a každá se platila zvlášť (kdo nezaplatil bůra, další nedostal). V četných žižkovských zahulených čtyřkách byly umakartové stoly bez ubrusů, nalévala se tam výčepní lihovina a nejen ženské si tu dávaly "magické oko" (zelenou do piva i se sklem). Ve druhé cenové skupině u nás na sídlišti byla plzeňská dvanáctka za čtyři koruny a smíchovská desítka za dvě (lahváče byly dokonce sedmičky a ty se většinou směly pít i na pracovišti). Chodil jsem si tam číst Jiráska. Jednou jsem zvedl oči a uviděl svou budoucí ženu (se čtením byl od té chvíle konec).

2 0
možnosti
Foto

Za Odborovou organizaci hospodských štamgastů R^

4 0
možnosti
Foto

Pěkná hospoda, kde to je?

Co se týče ceny piva, u nás v hospodě 11 Litovel 22 Kč, tak to mi nepřipadá až tak drahý v poměru k ostatním cenám spotřebitelského koše a vývoji mezd. Nevím kde v okolních zemích mají levnější pivo. To, že pivovary prodávají lahváče v nižších cenách si myslím je jednak konkurenční boj a pak také jejich krátkozraká politika.

Další věc je ta, že je nyní plno jiných lákadel a činností, než vysedávat po šichtě až do zavíračky v hospodě.

0 0
možnosti
PBR

Moc pěkný, pravdivý a zároveň bolavý..Dávám karmu a doufám, že se mýlíte R^

0 0
možnosti
KLS

Lidi jsou zahypotekovaný a zaleasingovaný a na obyčejnej život jim nezbejvá. Domů si koupěj pivo v plastu, víno v plechu a na gril hoděj kuře z igelitu. Máte pravdu, ten konec pozoruju už hodně dlouho:-(

0 0
možnosti
Foto

R^  Hospůdko hospůdko malá...;-(

Nechodívalo se do hospody jenom kvůli pivu, ale na pivo. Že v tom byl a je rozdíl, dnes těžko mnohým vysvětlit:-/

3 0
možnosti
  • Počet článků 565
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1195x
Jsem důchodce, který stále miluje život  kolem   wunschlad@seznam.cz

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy